Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Vineri, 27 Ian. 2017, 11:51
41
10755

Boc le-a scris parlamentarilor să le ceară sprijinul pentru proiectele Clujului. Ce spune despre centura metropolitană și autostradă

Primarul Emil Boc a transmis parlamentarilor clujeni o scrisoare prin intermediul căreia le cere sprijinul pentru susţinerea oricărui proiect care va contribui la dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca. Boc a prezentat și proiectele importante care se vor derula în acest an în Cluj-Napoca.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Cele mai importante obiective sunt realizarea centurii metropolitane Gilău - Apahida şi Spitalul Regional de Urgenţă, susține primarul, care mai spune că este necesar ca pentru acestea administrația și parlamentari trebuie să își unească eforturile .

"Centura metropolitană a municipiului figurează în Master Planul General de Transport al României sub denumirea de Drumul Trans-Regio Gilău - Apahida", a precizat primarul. Valoarea acesteia este estimată este de 126,3 milioane de euro, iar perioada de implementare este 2017 - 2020.

"Este important ca în acest an să înceapă și să se finalizeze studiile de fezabilitate pentru centura metropolitană", a mai transmis edilul în scrisoare.

Câteva dintre argumentele pentru demararea imediată a acestui proiect, respectiv studii de fezabilitate, exproprieri și execuţie sunt prezentate în scrisoare.

Astfel, municipiul Cluj-Napoca, pol de creștere, primul oraș ca mărime din România, după București, și cu cea mai dinamică creștere a populației, conform ultimului recensământ, a realizat, în perioada septembrie 2014 - decembrie 2015, cu asistența Băncii Europene de Dezvoltare și a JASPERS, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru perioada 2016-2030. Acest studiu a scos în evidență problemele deosebite pe care zona metropolitană Cluj-Napoca le are privind traficul rutier de tranzit, precum și accesul la rețeaua națională de transport rutier pentru traficul originând în sau având destinația în zona metropolitană Cluj-Napoca.

În vecinătatea zonei metropolitane Cluj-Napoca converg șapte tronsoane de drum național, dintre care cinci sunt drumuri europene E81 spre Nord-Vest, E60 spre Vest, E81 spre Sud, E60 spre Sud-Est și S576 spre Nord. Această convergență conduce la existența a 21 de relații de tranzit rutier, dintre care doar 11 sunt deservite convenabil, restul de 10 relații de tranzit rutier fiind deservite parțial inconvenabil sau totalmente inconvenabil.

Apoi, Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, al doilea cel mai important aeroport al țării, este practic izolat din punctul de vedere al accesului rutier pentru o mare parte a zonei de captare a pasagerilor, constând în județele Bihor și Sălaj, precum și în vestul județului Cluj, se arată în scrisoare.

"Impactul absenței unei infrastructuri convenabile pentru traficul de tranzit rutier în zona metropolitană Cluj-Napoca a fost demonstrat în mod clar în etapa de colectare de date pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă: tronsonul DN 1 la vest de Cluj-Napoca, respectiv intrarea dinspre Oradea, este mai aglomerat în pentru zilele lucrătoare, respectiv 58.660 de vehicule, decât cea mai aglomerată arteră de intrare din București, DN 1 dinspre Otopeni, la ultimul recensământ național de circulație al CNADNR, când s-au înregistrat 54.135 de vehicule", se arată în scrisoarea către parlamentari.

Mai mult, conform măsurătorilor efectuate de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în data de 13 noiembrie 2015, s-a înregistrat un vârf de 74.258 de vehicule pe acest tronson, valoare cu mult superioară oricărei valori înregistrate anterior pe tronsoanele de drumuri naționale și autostrăzi din România.

Apoi accesul la autostrada A3 din zona metropolitană Cluj-Napoca este neconvenabil, conform diagramelor. "Privind accesul la nodul rutier Gilău, cea mai mare parte a orașului se situează în izocrona de 30 de minute, inclusiv parcurile industriale Tetarom I și II. Aeroportul și parcul industrial Tetarom III sunt în izocrona de 40 de minute. Privind accesul la nodul rutier Turda, accesul este și mai puțin convenabil. În concluzie, autostrada A3 deservește în mod foarte prost al doilea cel mai mare oraș al României", este concluzia studiilor făcute de Primărie.

Astfel, în absența investiției în Centura Metropolitană Cluj-Napoca, "acest status quo se va păstra" și după finalizarea proiectelor de autostradă Turda - Sebeș, Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș și Gilău - Nădășel, reducând semnificativ utilitatea ce va fi derivată din cheltuirea fondurilor europene nerambursabile pentru proiectele de autostradă menționate mai sus.

Studiile au demonstrat matematic, cu ajutorul Modelului de Cerere de Transport pentru zona metropolitană Cluj-Napoca,  beneficiul și utilitatea construcției unei centuri metropolitane extinse pentru Cluj-Napoca, evidențiind că până în 2030 aceasta ar fi deja încărcată cu un volum de trafic de de până la 85% din capacitate, respectiv mai mult decât oricare autostradă din România, iar asta chiar în varianta în care aceasta ar fi realizată în profil de autostradă sau drum expres.

Apoi, a subliniat Emil Boc, centura metropolitană Cluj-Napoca este vitală pentru accesibilitatea la noul Spital Regional de Urgenţă. Construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență Cluj este cuprinsă în Acordul de Parteneriat al României cu Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.

"Deschiderea la Cluj-Napoca a unui Spital Regional de Urgenţă ar oferi atât garanţia accesului la servicii pentru populaţia întregii regiuni, cât şi oportunitatea de a continua să construim aici un centru de excelenţă în medicină, precum şi o soluţie de a opri, pe termen lung, plecarea medicilor din ţară", este argumentul primarului. 

 

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

regionalizare ba ii solutia nu culdusitu de la bucale, regionalizare, autonomie.....e solutia.

-72
Nu-mi place!

Felicitari domnule primar pentru toate initiativele si reusitele dumneavoastra. Sa speram ca veti face mai mult pentru pensionari, sa acordati cat mai julte facilitati, pentru ca noi am pus bazele acestui minunat oras. Va iubim si va votam!

Cum să nu fi mulțumit de (BIJ)BOC: ai Someș navigabil, Filarmonică, parcări și trafic fluent, telegondolă, Spital regional, centură ocolitoare a orașului etc.

Și la ce-ți trebuie ție Someș navigabil și telegondola sedentarule obez? N-ai spitale destule dili? Centuriste sunt destule și acum. Vrei parcare pentru căruțul de fer vechi? Cât despre filarmonica, ce-i lipsește chelului ce nu s-a spălat niciodată în urechi?!

Bine ba Alexa, sifonarule

Stati linistiti ca se ocupa Boc ca sa fie si mai rau: a probat constructia unui tur nu 25 de etaje la calat la Calea Floresti, deci sute de masini care vor gatui traficul si acolo, a aprobat constructia unui Mall la fabrica de bere ceea ce va afecta grav traficul din zona, se mai face si Spital Regional de Urgenta in Floresti ceea ce va creste traficul cu multe mii de masini(salvari, pacineti, apartinatori, etc), urmeaza geniala idee cu sensurile unice, va fi bine.... Dra de vina sunteti tot voi astia care platiti impozite pe masini in Cluj-Napoca ca nu va place sa circulati ca in conserve in transportul public cel mai scump din tara dar care ofera conditii jalnice... Hai Boc rezolva si aglomeratia din mijloacele de transport in comun, fa calatoria 10 lei, sa mai mearga lumea si pe jos la munca, miscarea e buna pentru sanatate si in 3 ore esti in celalalt capat al Clujului...hai Boc ca poti! Cu locurile de parcare din cartiere nu e problema, aia cu demolarea "garajelor" devenite depozite, era o promisiune pentru prostii care te mai cred inca... In fine asta e, clujenii merita ce au, te-au ales primar dupa ce le-ai dovedit "competentele" ca si premier....

Dar chiar atat de iubit e acest Boc la voi la Cluj? Mai fratica, la voi e jalea de pe lume, e blocaj total, nu aveti si voi un pasaj, daca se strica o masin se blocheaza tot orasul. Dar bine va mai manareste de il iubiti ata de mult. Bine ca iesiti sa sorcoviti pe Dragnea si gasca si nu vedeti ca asta va face pe fata, orbilor, sa nu fiu mai slobod la gura.

lasa ca stim noi mai bine sa ne rezolvam singuri problemele, nu te mai amesteca, ne scrii din teleorman, fratica ??

Zau? Si cum stim sa rezolvam problemele? Ca pana acum, adica nimic? Pe Boc il avem primar din 2004.... Ce am facut? Am pus botul la promisiuni si l-am tot reales ca si cum asa diamant neslefuit nu am mai gasi!

-66
Nu-mi place!

Bai fratica rahat cu ochi tu vezi vreo diferenta intre clujul lui funar si clujul lui Boc.Chiar ca ne scrii de undeva din sud din tig@nime

Bre fratica...pe funar cu boc il compari? Ala funar nici nu are termen de comparatie la cat de penal a fost...si a fost votat. Ce concluzii poti trage?!? Clujeni (napocisti) voteaza "bine", nu? Boc care e in Cluj, si dupa intrarea in UE, cand au venit toate firmele, bani etc. Ar trebuie comparat cu el insusi, ce posibilitati are si ce a facut...

iti amintesc ca in orasul asta Funar a fost primar 3 mandate, asa ca la ce te poti astepta?

Aici e o conjunctura ciudata, multi studenti adeptii primarului, si tinerii care nu au familie, care se bucura de un serviciu bine remunerat, de ex. IT, la astia le place circul, adunari, mitinguri, vin apoi pensionarii care circula gratuit pe toate liniile, studentii pe cateva, e o mare realizare, in putine locuri au asemena facilitati si astia is cu Boc, pe lingaii de serviciu nu-i pun ca aia vor fi primii care isi vor intoarce fundul la prima torpila DNA. Majoritate lejera are in Consiliu, e cumatru cu Pres C Jud, Tise. Apoi vin amaratii, care isi duc viata de pe azi pe maine, nici vorba de o masina, ei se bucura ca primesc alimente, bonuri, mancare de la Cantina primariei. Raman cateva zeci de mii, max 100 de mii care intradevar alearga, la servici, sa-si duca copii la scoala, care se bat de strazile aglomerate, de masini parcate pe trotuare, de ambuteiaje, lipsa parcarilor in cartiere, astia bietii ce sa faca? Mai sunt si scarbiti de politica, nu merg nici la vot. Si uite asa ajung nerozii, neproductivii, asistati sa decida viitorul urbei. Sa fiu sincer acuma, oare Boc nu vede nimica, chiar asa de rupt de realitate este acest individ? Nu vede ca distruge totul, prin minciuna iti furi caciula, sa nu creada ca mai tarziu nu se va afla ca totul nu a fost decat o gogoasa umflata cu minciunele si promisiuni fade. Trezeste-te si du-te la catedra!

Trezește-te și du-te la catedra! Și ce sa fac acolo?!

Esti acelasi. Iti scrii si raspunzi singur.

vezi sa nu fie chiar inventatorul postarii si replicii date de acelasi individ, postacul SILE anti cob...

Nu-s inventator, sunt un clujean get beget scarbit de ce se intampla la Cluj. N-am nici o legatura cu tampitul ala ce posteaza aiurea.

Fabulații, avem autostradă și centuri. Doar retarzii sar de khour aici că nu-s, cine-i de vină și alte oligofrenisme.

Bula-Bouc ai votat ,Bula-bouc ai ,acuma poti sa ti -l sugi in cur ,cu tatato si cu mumata !

Da' ce-a facut Boc ...din voi!! ... Ia uite ca ati ajuns sa scrieti in versuri! Scrie SILE 4 rime acum doua saptamani si voi de atunci tot adaugati si rostogoliti bulgarul in zapada, fiecare cum ii vine. Si uite ca in final rezulta o stire cum face si transmite CNNul: Donald Trump se culca cu copii!

Boc, cat ai fost prim-minitru ce ai facut? Da, pe drumul sufocat spre Floresti , tot ce mai lipseste e Spitalul regional de Urgenta cu trafucul aferent acestuia... Proiectele pe bani europeni nu sunt interesante ca nu se poate umfla pretul ca la centura Valcele-Apahida...

Lucru la domiciliu, part-time. Avem nevoie urgent de persoane care vor sa lucreze acasa cate 2 ore pe zi si sa castige bani. Conditii cerute: calculator, conexiune la internet. Cand doriti informatii mai multe, cereti detalii la adresa de email: hildamalia88@yahoo.com

bah piticule iar ceri bani dupa cei-ai baut?

Hai ma dom Boc, c-ati mancat la bani si-ati tot ars-o aiurea cu centurile, cu expropierile, cu studiile matematice, cu stadionul, cu proiectele pentru spitalul de urgenta, cu zonele metropolitane, de ne doare capul de-atatea laude!
Mai lasa-l si pe Tise sa-si bata mintea, ca-i mare panglicar! Acu cica se ocupa de concursuri pedelisto-liberale pe la "Cluj-Arena" si de alte matrapazlacuri pe bani publici!
Las-o si matale mai usurel cu artificiile, cu tot felul de spectacole si alte lucruri trasnite, pe bani publici!
Cati bani ai ars matale aiurea de cand esti primar al Clujului, umpleai judetul de centuri!
Ia sa faci niste calcule matematice si sa le spui clujenilor onesti, cat au costat hotiile!?

ia fa tu calculele alea si mergi frumos la dna si depunde un denunt daca ai dovezi,dar ma tem ca e doar gura de tine,probabil esti fan liviu pulexa si aia fac la fel:uitati clujeni cine,cat fura,dar dovezi sau denunturi la parchet,dna nimiiiccc.is looseri innascuti ca tine mah gutza

da prost mai esti mai, ala ca porcu, taran vinitura, ai venit si tu la Cluj si ai uitat unde ti-ai lasat opincile, ii fain cu otobuzu, pe Floaster, mai vine si Hrusca si horeste fain ca l-ai tras in chip cu Smartu Samsung si cine esti tu cand meri acasa in sat si povestesti la lele Floare ca lucri la biroua cu hartii multe. Holoangare, ai votat Boc, boc o sa-ti mance capul ala patrat cand se gata santierele, marsh la jite ciurdar ce esti!

a grait aghiutza/dupa ce si-a facut o labutza/la cat e de prostutza/si fara de putza/a iesit si ea intr-o noapte/si a luat o muitza:)))))

boc isi bate joc ,pe Bocila au REALES si au pus stampila ,spalatii pe creer ,acuma de Bocila bouc sa aiva parte !!

De la El:
"Macarale, râd în soare argintii,
Zeci de blocuri, în zori de zi.
O macara, încetinel, mi-a adus bilețel,
Îl prind iute și-l citesc: spor la lucru și te iubesc!"
No păi cum să nu lucri cu drag?!

+55
Imi place!

Asadar, cu mult sange rece te trimitem sa o regulezi iar , inca odata pe muma.ta moarta!

Iar la final,\la raspantie de hotar\ Te bag iar\ Cu mult har la cantar\In gaozul anal\ de canal\ Fecal\de unde te-ai ivit\si c-un Sidos citynews ne-am pricopsit\Ai ajuns sifilitic

\Pidu ma.tii ai largit\ si-n gaoz te-ai slobozit \Sperma apoi ai mirosit\In selfiuri te-ai clickuit\Pe feisbuc ai shareuit/
/Iar apoi ca un pisic /Mormantu ai acoperit/ Si ca sa-l tii la pastrat/ Tu pe el ai urinat/Ca asa ai cugetat/

Pan' la urmatorul postacit/ \ Ramane tot cum am stabilit: Pe maicuta ta\Moarta rece cum e ea\Reguleaz-o, n-o uita !

Sunteți de o prostie anticonstitutionala, o sa sesizez CCR și Curtea de la Veneția privind aceasta speță.

+44
Imi place!

Hai vecine ca ...tot tu esti !...Tot mai usor de recunoscut ! Intre timp si pana gasesti o replica mai de doamneajuta ,acolo , ia serveste tu de mai de jos :

Iar la final,\la raspantie de hotar\ Te bag iar\ Cu mult har la cantar\In gaozul anal\ de canal\ Fecal\de unde te-ai ivit\si c-un Sidos citynews ne-am pricopsit\Ai ajuns sifilitic

\Pidu ma.tii ai largit\ si-n gaoz te-ai slobozit \
Sperma apoi ai mirosit\In selfiuri te-ai clickuit\
Pe feisbuc ai shareuit/

/Iar apoi ca un pisic /Mormantu ai acoperit/ Si ca sa-l tii la pastrat/ Tu pe el ai urinat/Ca asa ai cugetat/

Pan' la urmatorul postacit/ \ Ramane tot cum am stabilit: Pe maicuta ta\Moarta rece cum e ea\Reguleaz-o, n-o uita !!

Măcar eu nu postez la nesfârșit aceleași gunoaie pestilentiale, sărăcie mintală ce ești.

Ia vezi vecine ca ...tot tu esti !...Si poate rup un hîrleț dintr-acela taranesc in spinarea ta pupoșe! Postezi aicea copiutze ,rime blegi ca si tine de prin anii 60 copiate copiutze de dejitile tale cele groase , slinoase... de lingau al crepaturii lui boc...
Macar io iti scriu versuri originale compuse adhoc la subt un minut ! Ia sa te vad ca esti in stare de original ,cetatene ,nu copiutze blegi ,ma Victor Ponta de Ardeal!
Iar intre timp si pana gasesti o replica mai de doamneajuta ,acolo ,si necopiata din reviste comuniste ,ia MAI SERVESTE TU ODATA de mai de jos ,binenteles :

Iar la final,\la raspantie de hotar\ Te bag iar\ Cu mult har la cantar\In gaozul anal\ de canal\ Fecal\de unde te-ai ivit\si c-un Sidos citynews ne-am pricopsit\Ai ajuns sifilitic

\Pidu ma.tii ai largit\
Si-n gaoz te-ai slobozit \
Sperma apoi ai mirosit\
In selfiuri te-ai clickuit\
Pe feisbuc ai shareuit/
/Iar apoi ca un pisic /
Mormantu ai acoperit/
Si ca sa-l tii la pastrat/
Tu pe el ai urinat/
Ca asa ai cugetat.../

Pan' la urmatorul postacit/ \ Ramane tot cum am stabilit: Pe maicuta ta\Moarta rece cum e ea\Reguleaz-o, n-o uita !!

Nu-mi pare rău,
Că m-am măritat,
Pe omul meu,
Nu l-am văzut beat:))

Mă-nsurai și-mi luai nevastă, ce mai dandanaie,
Și-o luai cu averea ei, o sobă de odaie.
În prima noapte, bucuros,
Am vrut să-i bag un lemn pe sobă,
Dar fiind neputincios,
Tot vecinii m-ajutară.

Hai ma cetatene...ma blegosule/ca citindu-ti rimele/
mi-o intrat/
pwla-n/
burta .. ...

Doamne, ce dementa si ce vocabular! Sabinel, cata-te la psihiatru! Atatea raspunsuri proprii la propriile postari, cu invective si injuraturi ...

-77
Nu-mi place!

Prostia socanta de care dai dovada crezand in continuare ca e una si aceeasi persoana este de 100 de ori mai rea decat dementa si vocabularul unora....

Vezi ca ai gresit cu un nivel cu raspunsul. Acolo e sile.

In rest, vocabularul, aceleasi injuraturi, aceleasi constructii in propozitie, aceleasi greseli intentionate la cratime, arata ca este "semnatura" aceluiasi personaj. Nu e greu de vazut.

Anemic ,cetatene ,anemic ,blegeala ,hai ca nu sa umflat inca in tine fasolea cea-i mancat astazi dis de dimineata ..

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide